Adviesconsult

Paard in Balans

Luisteren naar het fluisteren…zodat je paard niet hoeft te schreeuwen.

De term holisme is afgeleid van het Griekse woord Holos, dat ‘volledig, geheel’ betekent. Volgens de holistische benadering is een systeem méér dan enkel de som der delen. Alles werkt samen en op elkaar in. Denk bijvoorbeeld aan een theatervoorstelling: hoewel iedere acteur afzonderlijk zijn rol kent, kan hij of zij niet alleen de voorstelling dragen. Zelfs bij een one-man-show is een productieteam betrokken. Als één acteur niet goed in zijn rol zit hoeft dat niet direct een groot effect te hebben op de voorstelling. Het kan goed zijn dat het publiek het niet eens merkt. Maar wat nu als twee acteurs hun tekst vergeten? Of drie? Of de hoofdrolspeler? Uiteindelijk zal het effect hebben op hun tegenspelers, die in de war raken en zelf ook hun tekst vergeten. En uiteindelijk valt heel het systeem om…

Vergelijk dit nu eens met een paard. Een ernstige blessure zal een vrij direct merkbaar effect hebben. Het paard wordt kreupel, verandert in gedrag, gaat slechter eten of doet onvriendelijk tegen de kuddegenoten. Maar suboptimale leefomstandigheden of een kleine scheefheid wordt vaak niet direct opgemerkt en uit zich doorgaans in een kleine onbalans in het paard. Wellicht mist hij net wat energie in het werk, reageert wat nerveus, of wil die ene oefening maar niet correct uitvoeren. Pas als het hele systeem is omgevallen wordt er hulp ingeschakeld, en komt er heel wat aan te pas om het paard terug in balans te brengen. Terwijl het in een eerder stadium zo simpel opgelost had kunnen worden…

 

Ik kan je helpen vóór alle acteurs hun tekst zijn vergeten en de voorstelling instort: ik kijk samen met jou naar wat jouw paard nodig heeft om optimaal te kunnen functioneren. Om fysiek en mentaal in balans te zijn.

Ieder paard is een individu, met andere, unieke behoeften. Waar de één het beste gedijt op 24/7 buiten huisvesting, heeft een ander het echt nodig om gedurende de nacht even op een eigen plekje bij te kunnen komen. Sommige paarden hebben baat bij regelmatige training, anderen hebben juist veel tijd nodig om een training fysiek en mentaal te verwerken. Om een paard optimaal in balans te kunnen brengen, is het van belang om open te staan voor wat hij of zij nodig heeft. Zonder vooroordelen, met een open blik. Ik heb het geluk gehad dat ik heel mijn leven de paarden aan huis heb gehad en daarbij heb ik mij continue verdiept in het beste management voor mijn paarden. Wij uiteindelijk een paddock paradise aangelegd voor onze paarden. Mijn brede scala aan opleidingen op het gebied van (holistisch) werken met paarden stellen me in staat om het paard als geheel te bekijken maar ook de diverse separate delen van het geheel te behandelen waar nodig om de balans te kunnen herstellen.

Het effect van een verkeerd management en verkeerde training op het mentale aspect van je paard en hoe dit weer voor fysieke klachten kan zorgen, wordt ontzettend onderschat. Ik kan je helpen met het grondwerk samen met je paard zodat je kan leren hoe jouw paard zich ook bij jou kan ontspannen. Het is fijn voor het paard als een paard zich kan ontspannen tijdens bij mijn behandelingen, maar voor een duurzaam effect is het ook belangrijk dat het paard zich veilig voelt bij zijn eigenaar. Voor mij begint hier de basis, vanuit ontspanning en vertrouwen kan er pas gewerkt gaan worden aan de relatie tussen paard en eigenaar en de training. Ook kan ik je helpen met een aantal oefeningen zodat je je paard niet alleen onder het zadel hoeft te trainen, maar ook vanaf de grond aan de slag kunt en de connectie kunt verbeteren!

In het ‘Paard in Balans’-traject kijken we samen naar wat jouw paard nodig heeft gedurende een eerste, 2 uur durend, adviesconsult. We bespreken de training die je met je paard doet en het management rondom jouw paard, denk hierbij aan de hoefsmid, huisvesting en voerbeleid. We kijken waar we kunnen optimaliseren, wat werkt, en wat niet werkt. Daarnaast is er ruimte voor een les of behandeling. Omdat ik wil dat jouw paard ook écht iets aan mijn bezoek heeft bekijken we op dat moment waar jouw paard behoefte aan heeft. Soms is dat het verbeteren van jullie band door grondwerk, soms is dat een fijne massage, soms is dat het releasen van een stukje trauma. Ongeveer een maand na mijn bezoek hebben we nog een keer contact zodat we kunnen doornemen hoe het nu, na de eventuele aanpassingen, gaat en waar wellicht nog ruimte voor verbetering is. In de meer uitgebreide pakketten zit bovendien een Cranio Sacraal behandeling, die eveneens wordt ingezet op het moment dat het paard dit echt nodig heeft, en een set essentiële oliën die het paard naar behoefte uitkiest. Bij alle follow-up bezoeken zit een behandeling of les inbegrepen.

Basis

99
 • Consult
 • Contactmoment per email
 • Grondwerkles of Equissage of Masterson Method

Brons

150
 • Adviesconsult
 • Contactmoment per email
 • Grondwerkles of Equissage of Masterson Method
 • Follow-up inclusief grondwerkles of Equissage of Masterson Method

Zilver

250
 • Adviesconsult
 • 2 contactmomenten per email
 • Cranio Sacraal behandeling
 • 2x follow-up inclusief grondwerkles of Equissage of Masterson Method
 • Set essentiële oliën

Goud

350
 • Adviesconsult
 • 3 contactmomenten via Skype
 • Cranio Sacraal behandeling
 • 4x follow-up inclusief grondwerkles of Equissage of Masterson Method
 • Set essentiële Oliën
Winkelwagen