De definitie van geluk

Paarden wel of niet berijden en de definitie van geluk 🍀
Op dit moment is het een gespreksonderwerp bij ons aan de keukentafel 🥗 Wat vinden wij echt leuk en wat vinden de paarden echt leuk en hoe doen we samen leuke dingen.
We hebben de afgelopen jaren enorm veel geleerd. Zo kochten wij 5 jaar geleden een springmerrie. We moesten fokken, ze moest ingeschreven worden bij het KWPN en de veulens moesten duur verkocht worden want daar had ze de papieren voor. Het universum heeft ons teruggefloten doordat ze helaas haar veulen verloor bij 6 maanden dracht.
 
Op dat moment hadden we nog niet de kennis die we nu hebben en hebben we veel signalen die ze ons gaf, niet gezien. Onze gedachte over paarden hebben was toen nog vrij beknopt. Er moet een zadel op, we moeten op wedstrijd en we moeten presteren.
Een in onze ogen goede vraag naar onszelf is nu: waar worden wij juist niet gelukkig van? En die vraag kunnen wij onszelf nu beantwoorden. En dat is als wij stress zien bij de paarden en zien dat ze ongelukkig zijn. Als zij zich niet comfortabel voelen, zowel fysiek als mentaal. Zodra je leert communiceren en signalen leert waar te nemen gaat er een nieuwe wereld open!
 
Des te meer je leert des te minder je weet. En dat maakt het werk van ons ook des te mooier. Samen zijn we hard aan het werk om onszelf te ontwikkelen. We zijn druk met diverse opleidingen en daarover binnenkort meer!
 

Wat maakt jou eigenlijk gelukkig in de omgang met je paard?

Voedselbos

Voedselbos

Voedselbos Binnen onze paddock paradise hebben wij een racetrack aangelegd voor de lange rechte meters…

Fysieke balans

Fysieke balans

Röntgenfoto’s als preventie voor latere leeftijd Fysieke balansOp jonge leeftijd zetten wij onze paarden volledig…

Definitie van geluk

Definitie van geluk

De definitie van geluk Paarden wel of niet berijden en de definitie van geluk Op…

Ruwvoer

Ruwvoer

Ruwvoer Het interne motortje moet blijven branden. Dat is iets wat we allemaal geleerd hebben…

Winkelwagen