Hoe paarden intenties kunnen lezen

We zien in documentaires de neef van het paard, de zebra, intenties interpreteren als beoordeeld moet worden of het al dan niet veilig is om t drinken terwijl er een leeuw toekijkt. Het lichaam van de leeuw verraad namelijk zijn intenties. En dat is nu ook precies waar paarden van nature meester in zijn! 

Een paard zal aan onze lichaamshouding onze intenties feilloos scannen

Stel wij komen na een stressvolle werkdag thuis, en we gaan met volle verwachting beginnen aan een snelle training voor het eten. Het paard zal op zijn manier in de verdediging gaan. De kans is groot dat het paard niet gaat doen wat wij van hem vragen, met het resultaat dat wij gefrustreerd en soms agressief worden.
 
Ook als wij nerveus zijn zal het paard de adrenaline in ons lijf waarnemen. De adrenaline in ons lijf verandert onze lichaamstaal.
We kunnen paarden niet voor de gek houden! Ze kijken dwars door ons heen. Ze zijn zich bewust van congruentie. Of je daden wel bij jou gedachten passen of niet. We herkennen het misschien wel als het paard tijdens het rijden halt houdt als jouw dalende zelfvertrouwen het zijnde ondermijnt.
 
Uit onze eigen praktijkervaring van vroeger: je paard wil de trailer altijd in; behalve als we op wedstrijd gaan.
Waarom? Hij neemt een andere intentie bij ons waar. Hoe meer wij proberen het paard de trailer in de krijgen, hoe meer het een val vermoedt; hoe meer jij probeert nonchalant over te komen, hoe wantrouwiger het paard wordt! Probeer deze signalen waar te nemen! Geloof ons, ga aan jezelf werken want je paard probeert jou iets duidelijk te maken.
Onze houding en intentie is van groot belang. Wij mensen oordelen snel over iets wat we niet begrijpen. Hoe meer we ons paard begrijpen en leren te werken met zijn aard, hoe minder we geneigd zin het dier de schuld te geven.
 
 

Onze frustratie is een gebrek aan kennis. Het paard heeft altijd gelijk!

Voedselbos

Voedselbos

Voedselbos Binnen onze paddock paradise hebben wij een racetrack aangelegd voor de lange rechte meters…

Fysieke balans

Fysieke balans

Röntgenfoto’s als preventie voor latere leeftijd Fysieke balansOp jonge leeftijd zetten wij onze paarden volledig…

Definitie van geluk

Definitie van geluk

De definitie van geluk Paarden wel of niet berijden en de definitie van geluk Op…

Ruwvoer

Ruwvoer

Ruwvoer Het interne motortje moet blijven branden. Dat is iets wat we allemaal geleerd hebben…

Winkelwagen